Om Inger

Inger Ekman

 

Jag Inger Ekman har alltid varit intresserad av friskvård. Vid sidan om mitt vanliga arbete på Kungliga Tekniska högskolan har jag sedan 1988 utbildad mig i alternativa behandlingsmetoder såsom massage, akupressur, samtalsterapeut, Qigonginstruktör och Lärare i Medicinsk Yoga. Eftersom jag var ensamstående med tre barn var det tufft ekonomiskt, men utbildningen gav så mycket och glädjen att kunna hjälpa människor överträffade alla svårigheter. Från 2004 var jag friskvårdsansvarig på Kungliga Tekniska högskolan där jag utbildade personalen i ökad hälsomedvetenhet samt hade Qigong med dom. Jag har i 10 års tid varit ledare i Core, träning speciellt för våra kärnmuskler som håller upp ryggraden. Jag ville något mer, jag såg hur människor mådde dåligt både fysiskt och psykiskt, och kom i kontakt med Medicinsk Yoga/Mediyoga. Dels fick jag hjälp själv med min ansträngningsastma och dels min rygg som jag skadade i en skidolycka. Det här var vad jag ville fortsätta med att hjälpa människor att komma i balans, att läka sig själva både fysiskt och psykiskt. Jag får bevis av mina kursdeltagare som berättar att dom mår bättre och bättre för varje pass dom går på. Jag är så oerhört tacksam över att få vara en del av det team som idag sprider Medicinsk Yoga/Mediyoga över hela landet.

Alla vi som arbetar med Medicinsk Yoga har i grunden en basmedicinsk utbildning (80 poäng).