Kurser

chakrabild-05

Hösten 2022 Medicinsk Yoga kurs


Strängnäs, Medicinsk Senior-yoga, måndagar, onsdagar kl 10.00 – 11,10

Medicinsk Yoga är en terapeutisk Yoga som har visat sig i studier vara mycket verksam för dig med rygg-axlar och nackproblem, samt stressrelaterade problem såsom t ex migrän och sömnproblem. Medicinsk Yoga/Mediyoga har även använts vid rehabilitering för grupper med olika behov och problem. Vi kommer denna termin att gå djupare in i positionerna, stanna längre och använda andningen, långa djupa andetag, för att släppa taget om spänningar som orsakar problem i kroppen. Man har även i studier kunna visa att utövande av Medicinsk Yoga balanserar ett för högt eller för lågt blodtryck, Medicinsk Yoga är även för dig som vill uppnå balans och harmoni i livet.

I samarbete med ABF kan vi nu erbjuda Medicinsk Yoga för seniorer som enbart görs sittande på stol. I varje pass ingår andningsövningar, rörelser och avslappning. Vi avslutar alla pass med en meditation som förbättrar minnet och saktar ned åldrande processen i hjärnan.

Fördelar du får med att utöva yoga;

*Ger dig bättre balans och koordinationsförmåga
*Förbättrar hållningen och ökar ryggradens rörlighet
*Ökar lungvolymen och därmed din vitalitet och ork
*Motverkar ovälkomna ålderstecken
*Ökar välbefinnandet och livskvaliteten

Medicinsk Yoga har visat sig vara verksam vid problem med ryggar, axlar och nackar samt sömnstörningar. Man har också i studier kunnat visa att Medicinsk Yoga balanserar ett för högt eller för lågt blodtryck.

Du tränar i mjuka lediga kläder, mjuka inneskor samt en varm tröja till avslappningen.

Kursstart; måndag 5 September el onsdag 7 September
Tid: kl 10.00 – 11.15 
Lokal: ABF Källgatan 1, Strängnäs
Kostnad: 6 ggr kr 475:-
N
ästa kursstart: måndag 17 Oktober el onsdag 19 Oktober
Samma tid och lokal: 6 ggr kr 475:-, väljer du att gå och betala för båda kurserna, kostnad 900:-

Information och bokning på tel 0731-521230

Avgiften sätts in på Plusgiro 415782-2, IAMs Friskvård, innan kursstart eller första kursdag.(glöm inte att skriva namn på inbetalningen)  Du kan även swisha på nummer 0731521230