Kurser

chakrabild-05

Mariefred, tisdagar kl 17.00 – 18.15,
Strängnäs, Medicinsk Senior-yoga, måndagar, onsdagar kl 10.00 – 11,10
Kvällskurser i Strängnäs och Eskilstuna inställda tills vidare

är en terapeutisk Yoga som har visat sig i studier vara mycket verksam för dig med rygg-axlar och nackproblem, samt stressrelaterade problem såsom t ex migrän och sömnproblem. Medicinsk Yoga/Mediyoga har även använts vid rehabilitering för grupper med olika behov och problem. Vi kommer denna termin att gå djupare in i positionerna, stanna längre och använda andningen, långa djupa andetag, för att släppa taget om spänningar som orsakar problem i kroppen. Man har även i studier kunna visa att utövande av Medicinsk Yoga balanserar ett för högt eller för lågt blodtryck, Medicinsk Yoga är även för dig som vill uppnå balans och harmoni i livet.

Mariefred tisdagar, Yoga på matta, Långgatan 21, lokal IOGT

Kursstart; 7 september
Tid: kl 17.00 – 18.15
Lokal; IOGT Långgatan 21
Kostnad 100 kr/pass   (Drop-In 150:-)

Strängnäs, Medicinsk Yoga för seniorer på stol, måndagar och onsdagar
kl 10.00 – 11.10

I samarbete med ABF kan vi nu erbjuda Medicinsk Yoga för seniorer som enbart görs sittande på stol. I varje pass ingår andningsövningar, rörelser och avslappning. Vi avslutar alla pass med en meditation som förbättrar minnet och saktar ned åldrande processen i hjärnan.

Lokal: Strängnäs ABF, Källgatan 1
Kostnad: Kr 800 för 10 ggr
Information och bokning på tel 0731-521230

Fördelar du får med att utöva yoga;

*Ger dig bättre balans och koordinationsförmåga
*Förbättrar hållningen och ökar ryggradens rörlighet
*Ökar lungvolymen och därmed din vitalitet och ork
*Motverkar ovälkomna ålderstecken
*Ökar välbefinnandet och livskvaliteten

Medicinsk Yoga har visat sig vara verksam vid problem med ryggar, axlar och nackar samt sömnstörningar. Man har också i studier kunnat visa att Medicinsk Yoga balanserar ett för högt eller för lågt blodtryck.

Du tränar i mjuka lediga kläder, mjuka inneskor samt en varm tröja till avslappningen.

Avgiften sätts in på Plusgiro 415782-2, IAMs Friskvård, innan kursstart, (glöm inte att skriva namn på inbetalningen) eller första kursdag antingen med kort eller kontant .Du kan även swisha på nummer 0731521230

Digitalt hormonyogapass på matta planeras söndagar kl 16.00 – 17.00. Intresseanmälan på info@iamyoga.se. Kostnad 90 kr/pass, minimum per pass 5 deltagare. Information om eventuell passtart här på hemsidan.